'Android-gamers spelen gemiddeld 37 minuten per dag' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Mensen die nooit games spelen zijn niet bij de cijfers inbegrepen. Amerikanen zijn de fanatiekste gamers, zo blijkt uit de cijfers. Android-gamers uit de VS gebruiken hun toestel gemiddeld zo'n 52 minuten per dag om games te spelen. Chinezen spelen juist minder dan gemiddeld, met 29 minuten per dag.

Cijfers over Nederlandse gamers geeft Flurry niet. De populairste gamecategorie is 'arcade & actie', gevolgd door de categorie 'casual'. In Duitsland en Italië zijn puzzelgames het populairst, met meer dan de helft van alle speeltijd.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou