Ancestors-ontwikkelaar: 'Critici hebben de game niet eens gespeeld'

Ancestors-ontwikkelaar: 'Critici hebben de game niet eens gespeeld'

Voormalig Assassin's Creed-ontwikkelaar Patrice Désilets is ervan overtuigd dat Ancestors: The Humankind Odyssey slechte reviews heeft ontvangen doordat critici de game niet hebben gespeeld.

De ontwikkelaar geeft aan dat hij gewend is aan beter cijfers dan die van Ancestors: The Humankind Odyssey. Dit vertelt hij aan Reboot Develop Red.

"Mensen hadden de verwachting dat ik met mijn studio van 35 man een game met vergelijkbare kwaliteit als AC kon produceren. Echter is dit simpelweg niet mogelijk. We hebben moeilijke beslissingen moeten nemen om de game te kunnen verschepen, ook al wilde we dat anders doen.", verhaalt de ontwikkelaar.

De ontwikkelaar geeft aan dat hij zeker weet dat bepaalde critici de game niet echt hebben gespeeld. Volgens de man moeten de critici soms wel vijftien games in een week spelen en dan besluiten ze al snel dat ze geen tijd hebben voor deze game.

Désilets haalt nog extra aan dat sommige recensieschrijvers bepaalde elementen gewoon hebben verzonnen. Daarnaast vindt Désilets het apart dat sommige mensen beweren dat er slechts twee uur nodig is om het concept van de game te begrijpen.

"We weten zeker dat er elementen zijn verzonnen, zo was er in een recensie te lezen dat het niet zo leuk was om paard te rijden. Echter is dit helemaal niet mogelijk in Ancestors: The Humankind Odyssey. Ja, mijn mensen zijn pissig. Dus maak alstublieft geen notities vandaag, want het is duidelijk dat ik geen games kan maken", zegt Désilets.

De uitgesproken ontwikkelaar geeft wel toe dat het af en toe lastig is voor hem om de balans tussen zijn rol als CEO van Penache en gameontwikkelaar te vinden. Hij benadrukt het feit dat hij verantwoordelijk is voor 35 medewerkers en hun familie. Uiteindelijk moet hij keuzes maken die ertoe leiden dat de studio blijft bestaan.

Niet lang geleden kwam Hideo Kojima met een vergelijkbare uitspraak, de Japanner gaf aan dat sommige critici niet slim genoeg zijn voor bepaalde games. Geheel nieuw is de invalshoek van Patrice Désilets dus niet.

Op Gamer.nl ontving Ancestors: The Humankind Odyssey eveneens een matig cijfer, namelijk een 5,5. De review lees je hier.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ctrl+V gebruikt voor de titel in het artikel? Elk woord voor de titel zit aan 'ancestors' vast :D

0
test

@Millman7 Het is wel een lange naam voor een game haha

0
test

@CodyvandenBogert ik geef je geen ongelijk hoor ;)

0
test

Sorry hoor, maar de gameplayvideo's die ervan te zien waren, waren zaaddodend saai. Dus ik kan me goed indenken dat er veel mensen niets aan vinden.. Je moet zelf ook eens inzien dat de game die je maakt misschien helemaal niemand interesseerr anders dan jijzelf. <edit>Overigens is het natuurlijk wel belachelijk als een recensent spreekt dat het paardrijden niet fijn is, maar er helemaal geen paardrijden in zit, wat mij betreft mag zo'n recensent dan best wel eens ter verantwoording geroepen worden.

0

Aanbevolen voor jou