Sinds de aankondiging werd gedaan van de komst van de PlayStation 3 heeft het op het internet gegonsd van de geruchten over de prijs die deze nieuwe machine zou krijgen. Ken Kutaragi, president van Sony, liet eerder dit jaar weten dat de PS3 "expensive" zal zijn. Maar ja, wat betekent dat?

CNN besloot analysten en developers (anoniem) te ondervragen over wat zij denken dat de prijs van de PS3 zal gaan worden. Diverse developbureau's kwamen rond een prijs van $499. Motivatie voor deze prijs is de Blu-Ray drive die in de next-gen zal zitten en daar zit een behoorlijk prijskaartje aan. Pioneer liet vorige week op de Consumer Electronic Show weten dat de standalone Blu-Ray player verkocht zal worden voor een prijs van $1.800.

De prijzen van de ondervraagden verschilden toch ook behoorlijk. Zo werd de goedkoopste prijs op $399 geschat en de hoogste prijs rond de $700. Ook werd vaak gesuggereerd dat, net zoals Microsoft heeft gedaan met de Xbox 360, er twee prijzen zouden kunnen zijn voor verschillen in PS3's. Dit klinkt redelijk geloofwaardig aangezien Sony zich met de PlayStation 3 niet alleen wil richten op gamers, maar juist op gezinnen.