Analisten: 'Switch wordt bestverkochte console van 2021'

Analisten: 'Switch wordt bestverkochte console van 2021'

Diverse analisten geven aan dat ze verwachten dat de Nintendo Switch de bestverkochte console van dit jaar wordt.

Aan het begin van elk jaar laten verschillende analisten aan Gamesindustry.biz hun verwachtingen voor het jaar weten. De meesten lijken te voorspellen dat de Switch de bestverkochte console van 2021 wordt - net zoals de afgelopen paar jaar.

"Ondanks de lanceringen van de PlayStation 5 en Xbox Series-consoles gaan er van de Nintendo Switch de meeste exemplaren verkocht worden in 2021", zo claimt Mat Piscatella van NPD Group. Hij verwacht niet dat er dit jaar een nieuw Switch-model uitkomt, maar dat de sterke verkoop door games en promoties komt.

Dr. Serkan Toto van Kantan Games ziet een soortgelijk scenario, maar denkt wel dat een zogenaamde 'Switch Pro' aanstaande is. "Iedereen die verwacht dat de Switch aan populariteit verliest in 2021, gaat teleurgesteld worden. De Switch wordt ook dit jaar de bestverkochte console. Dat komt door meer first-party games, nieuwe hardware en het feit dat het apparaat een lifestyleproduct voor de massa is geworden in 2020."

Piers Harding-Rolls van Ampere Analysis tot slot meldt dat hij verwacht dat er dit jaar wereldwijd zo'n 24 miljoen exemplaren van de Switch worden verkocht - terwijl de PlayStation 5 en Xbox Series-consoles bij elkaar zo'n 25 miljoen exemplaren moeten verkopen. Ook Harding-Rolls ziet een nieuw Switch-model in 2021 verschijnen.

In dit uitgebreide artikel op Gamesindustry.biz staan meer voorspellingen, onder andere over de staat van vr-games.

Nintendo Switch

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als ps5 gewoon normaal in de winkel ligt verwacht ik dat deze het beter gaat doen. Ik lees ene keer dat ze 3.5 miljoen verscheept hebben al, maar ergens anders zag ik weer 5 miljoen. Als dit al kan in 2 maanden dat de ps5 uit is verwacht ik dat steeds meer mensen er 1 gaan halen.

0

@hulstpower De hoge aantallen bij launch zijn voor de hardcore gamers / early adaptors. Pas als de library met games een beetje groot begint te worden en er meer aanbiedingen/pakketten gaan komen, zal de gewone consument pas de nieuwe PlayStation/ Xbox halen. Zelf wacht ik ook nog minimaal 1 jaar voordat ik erover nadenk om een PS5/Xbox ga halen. Reken maar dat dit jaar en (zeer waarschijnlijk) volgend jaar de Switch nog het beste van de 3 blijft verkopen. De meeste consoles beginnen historisch gezien pas in hun 3de jaar echt op stoom te komen qua verkopen.

0
test

@Gamegod Ja maar de hype rond een launch is ook nog nooit zo groot geweest en schaarste zo groot door de scalpers. Daarom denk ik dat meer men nu sneller de ps5 haalt. Gaming is groter dan ooit en ps brand ook. Gun het nintendo van harte hoor, maar is gewoon hoe ik er tegen op kijk. Ik heb zelf de series x al in huis en ps4 pro verkocht met alle games om ook ps5 te halen voor normale prijs maar helaas lukt het nog niet.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@denver en @hulstpower Zin om hier een weddenschap van te maken? De verliezer koopt bijvoorbeeld een indie game voor de ander? Uiteraard op de console naar keuze van de winnaar.

0

Je vergeet wel dat de ps5 nagenoeg geen games heeft. De switch heeft er al heel erg veel. En de switch kost ook nog eens een fractie.

0

Aanbevolen voor jou