Among Us-kloon domineert Chinese App Store

Among Us-kloon domineert Chinese App Store

Werewolf Among Us, een kloon van de populaire game Among Us, domineert de Chinese App Store. Dat meldt data-analysebedrijf Qimai Data (via Shref="https://www.scmp.com/tech/apps-social/article/3108411/among-us-clone-now-most-downloaded-free-game-chinas-app-store" rel="noopener noreferrer" target="_blank">outh China Morning Post</a>).

De game lanceerde op 28 oktober en wist met 116.000 downloads binnen enkele dagen uit te stijgen boven onder andere Honor of Kings van Tencent. Momenteel zou Werewolf Among Us zo'n 478.000 keer gedownload zijn.

In veel opzichten wijkt Werewolf Among Us amper af van Innersloths originele game, waarin spelers moeten uit zien te vinden wie de moordenaar in het gezelschap is terwijl taken worden uitgevoerd. Slechts de setting is aangepast: spelers bevinden zich in een kasteel in plaats van de ruimte.

De game wordt gemaakt doorShenzhen Youliang Technology, een relatief klein team dat net als vele anderen het concept van Among Us nabootst. In China zijn dergelijke kloongames juridisch gezien eenvoudiger uit te brengen omdat gamemechanieken niet worden beschouwd als intellectueel eigendom.

Among Us doet het wereldwijd nog steeds erg goed. In het derde kwartaal van 2020 was het de meest gedownloade titel in de App Store en de Google Play Store.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Is er ook een versie waarbij één iemand het covid19sars2 virus blijkt te hebben? 😁

0
test

Beter goed gejat dan....

0

Aanbevolen voor jou