'Among Us is verreweg de meest populaire game ooit'

'Among Us is verreweg de meest populaire game ooit'

Volgens onderzoeksbureau SuperData had Among Us in november 2020 ongeveer een half miljard spelers. Dat blijkt uit hun eigen href="https://www.superdataresearch.com/blog/worldwide-digital-games-market">cijfers</a>.

Met dat aantal is Among Us volgens SuperData 'verreweg de meest populaire game ooit qua maandelijkse spelers'. In de multiplayer party-game moeten spelers allerlei taken voltooien, terwijl sommige spelers dit juist proberen te dwarsbomen. De game heeft grote successen bereikt tijdens de coronapandemie.

Opvallend genoeg heeft Among Us volgens SuperData relatief weinig geld verdiend, omdat de mobiele versie gratis te spelen is. Op pc kost de game 4 euro, en die pc-versie was van augustus tot november verantwoordelijk voor 64 procent van de inkomsten, terwijl slechts 3 procent van de spelers daadwerkelijk op pc spelen.

Mogelijk is dat in december veranderd: Among Us kwam deze maand uit op Nintendo Switch en werd in een dag tijd de bestverkochte game in de eShop.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wel bizar dat de game nog steeds dramatische servers heeft en vooral op weekenden overvol is. Bij onverwacht succes snap ik dat, maar het is nu al maanden zo. Ook is het algoritme voor imposters gewoon niet goed. Verder overigens wel een geniale game, en ik snap dat in deze tijden mensen er massaal op springen (myself included).

0
test

En ik ken werkelijk niemand die dat spel speelt.. Maar het is SuperData, die hebben wel veel vaker met cijfers zitten googelen.

0

@SuperDre ik ken er erg veel

0

@SuperDre dan leef jij in een andere wereld

0

@SuperDre Ik ken echt ontzettend veel mensen die eht spelen. Ook mensen die normaal niet echt gamen.

0
test

@SuperDre Ik kende ook niemand tot dat me zoontje zei dat ie het speelt op ze telefoon en veel van ze vrienden op school ook.

0

@SuperDre Mijn beide kinderen spelen het en soms doe ik een potje mee, best geinig

0

Aanbevolen voor jou