Amnesia: A Machine for Pigs uitgesteld naar 2013 | Gamer.nl

Amnesia: A Machine for Pigs uitgesteld naar 2013 | Gamer.nl

The King of Monsters. Die titel verdien je niet zomaar. Die titel krijg je als je daadwerkelijk de koning van de monsters bent, als je van het kaliber Godzilla (Gojira voor intimi) bent. We waren graag wat ouder geweest om zo met knikkende knieën voor een tv te kijken naar de originele Godzilla uit 1954. Toen was een man in een pak die op miniatuurhuisjes stampte nog voldoende om je de stuipen op het lijf te jagen. Anno 2015 is Godzilla meer een culticoon dan daadwerkelijk een angstaanjagend monster. Toch heeft de koning nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht, waardoor we toch graag weer heel Japan aan gort trappen in de nieuwste Godzilla-game.

"De kwaliteit van de game is het belangrijkste van de ontwikkeling", aldus creative director Dan Pinchbeck. "We hadden het gevoel dat we nog een paar maanden konden gebruiken om er voor te zorgen dat die kwaliteit er ook echt is."

Amnesia: A Machine for Pigs volgt de rijke Oswald Mandus, die onlangs is teruggekeerd van een mislukte expeditie in Mexico, en daar een hoge koorts aan over heeft gehouden. In een diepe slaap valt hij over een horrormachine, waarna hij maanden later pas wakker wordt. Vanaf dat moment begint de mysterieuze machine te werken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou