Amiibo's kunnen data voor één game tegelijk onthouden | Gamer.nl

Amiibo's kunnen data voor één game tegelijk onthouden | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Spelers die data van een ander spel op de Amiibo willen opslaan, wanneer deze al data bevat, moeten de oude data via de Wii U wi en in de Amiibo-instellingen.

Vooralsnog is alleen bekend dat Super Smash Bros. Wii U data op de Amiibo-figurines zet. Amiibo's met data kunnen wel gescand worden in games die geen data op de Amiibo zetten, zoals in Mario Kart 8, waar de Amiibo's nieuwe outfits toevoegen.

Nintendo heeft onlangs Amiibo-ondersteuning toegevoegd middels een Wii U-update. Uiteindelijk moeten de Amiibo's ook werken met Nintendo's 3DS. De figuurtjes werken nu nog maar met een aantal games, maar Nintendo is wel in gesprek met derde partijen om Amiibo-ondersteuning toe te voegen aan andere Wii U-spellen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou