Amiibo-figuurtje opent toegangspoortje metro | Gamer.nl

Amiibo-figuurtje opent toegangspoortje metro | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Hierin is te zien hoe hij een Amiibo-speelgoedfiguur tegen het contactpunt van een toegangspoortje van een metrostation in Moskou houdt, waarna het poortje opengaat. Zowel de speelgoedfiguren als het toegangspoortje maken gebruik van nfc. Het is echter niet duidelijk hoe het precies kan voorkomen dat een Amiibo ook werkt als toegangspas.

De eerste lichting van deze figuren werd onlangs op de markt gebracht door Nintendo. Amiibo's zijn speelgoedversies van bekende Nintendo-personages, zoals Mario en Zelda. De poppetjes zijn ook in te scannen en vervolgens te gebruiken in games zoals Mario Kart 8 en Super Smash Bros.

Door NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou