Amerikaanse president kan web in toekomst misschien uitschakelen | Gamer.nl

Amerikaanse president kan web in toekomst misschien uitschakelen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Dat gebeurt als het Protecting Cyberspace as a National A et-wetsvoorstel door de Amerikaanse Senaat wordt goedgekeurd. De president krijgt hiermee toegang tot een zogenaamde kill-switch waarmee hij bepaalde delen van het internet kan afzetten in het geval van een cybernoodtoestand. Welke delen van het internet hierdoor beïnvloedt worden is aan Homeland Security, Amerika's departement voor binnenlandse veiligheid.

In e entie zou elk bedrijf dat afhankelijk is van het internet, het telefoonsysteem of een ander component van Amerika's informatie-infrastructuur verplicht kunnen worden om te opereren onder leiding van het National Center for Cybersecurity and Communications (NCCC). Dit is een nieuw departement onder de vleugel van Homeland Security dat wordt opgezet als het wetsvoorstel geaccepteerd wordt. Al deze bedrijven zullen dan moeten voldoen aan de veiligheidsmaatregelen, opgezet door de NCCC. Het functioneren van websites en online services als Xbox Live en PlayStation Network vallen dan in ieder geval deels onder de verantwoordelijkheid van de Amerikaanse overheid.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou