Fils-Aime benadrukt wel dat de vergelijking tussen de twee lanceringen niet helemaal terecht is. "Het is als appels met peren vergelijken. We lanceerden de DS [in 2004] vlak voor Thanksgiving-week. [...] Je kunt de twee lanceringen dus niet vergelijken. We blijven de DS verkopen en dat platform zal doorbouwen op zijn nalatenschap als het bestverkopende hardwaresysteem ooit in de VS. Ik zou het fantastisch vinden als de 3DS dat verbetert, maar dit is een nieuw platform dat we net hebben gebaard."

De reden dat de Nintendo 3DS nergens was uitverkocht, is volgens Fils-Aime dat Nintendo heeft geleerd van de Wii-lancering. Het bedrijf heeft gezorgd voor goede voorraden, waardoor geen enkele consument teleurgesteld hoefde te worden. Fils-Aime benadrukt dat een verkoop van vierhonderdduizend stuks in de eerste week fenomenaal is. Desalniettemin is het lager dan een aantal bekende businessanalisten hadden verwacht. Michael Pachter van Wedbush Morgan sprak eerder deze week de verwachting uit dat het apparaat een half miljoen keer verkocht zou zijn. Doug Creutz van Cowen and Company hield het zelfs op 750 duizend.

Europa en Japan

In Europa is de Nintendo 3DS 303 duizend keer verkocht in zijn eerste weekend na de lancering op vrijdag 25 maart. In Japan ging het apparaat 371 duizend keer in het openingsweekend. In Japan is de hardwareverkoop van de 3DS na de eerste weken aanzienlijk afgenomen. De PlayStation Portable presteert daar de laatste twee weken beter in de verkopen. Volgens analisten is de 3DS-verkoop in de VS ook aanzienlijk afgenomen in de afgelopen weken.