De overnamesom ligt op 970 miljoen dollar (735 miljoen euro). Eerder vandaag meldden The Information en The Wall Street Journal dat de overname ophanden was. Eerdere geruchten spraken nog over een overname door Google voor een soortgelijk bedrag.

Amazon-ceo Jeff Bezos prijst bij de bekendmaking van de overname het bereik van Twitch, dat zowel gebruikt wordt door gamers om hun vaardigheden te laten zien, als om tijdens game-events als E3 live-beelden te tonen. Twitch-ceo Emmett Shear denkt dat zijn dienst als onderdeel van Amazon sneller nieuwe opties kan doorvoeren dan dat het onafhankelijk had gekund.

Meekijken met gamers

Twitch is veruit de populairste dienst om games live te streamen. Gamers kunnen anderen direct laten meekijken terwijl zij een spel spelen. De dienst heeft inmiddels meer dan vijftig miljoen maandelijkse bezoekers.

Onlangs voerde het gelijknamige bedrijf achter de service nog enkele controversiële veranderingen door, zoals de introductie van technologie die achteraf opnames doorzoekt en de audio dempt zodra er muziek wordt afgespeeld waarop auteursrecht rust. Er werd toen aangenomen dat Twitch de aanpassingen maakte om het bedrijf klaar te maken voor een overname door Google. Rond die tijd werd ook de beschikbaarheid van streams als later terug te kijken bestanden aan banden gelegd.

Door NUtech.