Amazon kondigt cloudgamingdienst Luna aan

Amazon kondigt cloudgamingdienst Luna aan

Amazon heeft gisteren hun nieuwe cloudgamingdienst Luna aangekondigd.

Met de dienst kunnen abonnees via iOS, pc, Mac en Amazon Fire TV meer dan honderd games spelen - Android-ondersteuning volgt nog. Onder de spellen die vanaf het begin op de dienst te streamen zijn, vallen Resident Evil 7, Control, Yooka-Laylee and the Impossible Lair en Grid. De dienst is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

De dienst kost de eerste zes maanden 5,99 dollar per maand. Ook kunnen mensen een controller van 60 dollar kopen. Prijzen in euro's zijn nog niet bekend, maar de dienst is hier dan ook nog niet beschikbaar.

Luna krijgt diverse themakanalen, bijvoorbeeld voor verschillende uitgevers. Zo krijgt Ubisoft dit jaar een eigen kanaal waar mensen op de dag dat hun games uitkomen de spellen meteen kunnen spelen. Het is nog niet bekend hoe duur dit kanaal wordt.

Watch on YouTube
Luna

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

In ieder geval bewandeld Amazon ook de "Netflix-voor-games" route wat naar mijn idee meer waarde levert voor casual gamers en mensen die nog niet overtuigd zijn van cloud gaming. Het is interessant dat ze door de controller direct met hun service te koppelen de AppStore niet nodig hebben op iOS omdat ze een Progressive WebApp kunnen gebruiken. Iets wat voor Microsoft wellicht ook nog een optie kan zijn als ze er echt niet uit gaan komen met Apple, echter zullen zij dan ook een controller moeten releasen die hetzelfde doet. Met twee sterke concurrenten als Amazon en Microsoft die beide een all you can eat aanbod hebben, vraag ik me toch echt af hoe lang het duurt voordat Google hetzelfde gaat doen of de handdoek in de ring gooit.

0
test

@FishSt1ck Ik vind ''All you can eat'' geen juiste metafoor voor Xbox gamepass. Op Xbox gamepass komen steeds meer triple A kwalitatieve titels te staan. Zo is net aangekondigd dat Doom Eternal ook aan de service wordt toegevoegd. Met ''All you can eat'' Associeer ik toch eerder een maaltijd van niet al te hoge kwaliteit. Xbox gamepass biedt de hoogste kwaliteit op gebied van games dus als je dan een metafoor wilt gebruiken noem Xbox gamepass dan een Michelin twee sterren restaurant.

0
test

@Mmo-veteran Ik doelde verder niet op kwaliteit, enkel het 1 bedrag voor wat je maar wil ten opzichte van het betalen per consumptie.

0
test

@Mmo-veteran Dat jij dat associeert daarmee heeft niets te maken met de kwaliteit die achter de term hangt.. Xbox Gamepass is gewoon "All you can eat", niets meer, niets minder. De metafoor voor twee sterren restaurant klopt juist niet, want daar betaal je dus per ding wat je eet..

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou