AlphaDream, de studio achter de Mario & Luigi-rpg's, is failliet

AlphaDream, de studio achter de Mario & Luigi-rpg's, is failliet

AlphaDream, de studio achter de Mario & Luigi-rpg’s, is failliet. Dit meldt de href="https://japanesenintendo.com/2019/10/02/alphadream-enter-bankruptcy/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Japanese Nintendo-website</a>.

Uit cijfers blijkt dat de omzet het niet haalde bij de schulden die het bedrijf had opgelopen, waardoor AlphaDream de deuren moet sluiten. Op maart 2014 was de omzet zo’n 2,8 miljoen dollar, maar in maart 2018 was de schuld ongeveer 4,3 miljoen dollar.

Voor een hoop mensen komt dit faillissement als een verassing, vooral omdat de ontwikkelaar vorig jaar nog op zoek was naar nieuwe werknemers om te werken aan nieuwe projecten voor onder andere Switch, PlayStation 4 en smartphones.

AlphaDream is sinds 2000 al actiefals game-ontwikkelaar en heette voorheen AlphaStar. Ze zijn onder andere uitgekomen met Koto Battle: Tengai no Moribito (een pokémon-achtige game), Hamtaro en later ook de Mario & Luigi-rpg’s. Hun meest recente game, een re-release van Bowser’s Inside Story, kwam in januari van dit jaar uit.

Hun games zijn op verschillende consoles uitgekomen door de jaren heen, waaronder de Game Boy Color, Nintendo- DS en 3DS. Veel van de vroegere games waren alleen in Japan beschikbaar, maar ook in het Westen waren de Mario & Luigi-rpg’s succesvol.

Veel fans hebben via Twitter hun angst gedeeld over de mogelijke kans dat er geen nieuwe Mario & Luigi-games gaan komen. Ze uiten hun verdriet over het faillissement en hun ervaringen met de games die het bedrijf geleverd heeft. Wat de toekomst brengt voor de Mario & Luigi-rpg-games is nog niet duidelijk. Mogelijk laat Nintendo een andere studio de franchise voortzetten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"Op maart 2014 was de omzet zo’n 2,8 miljoen dollar, maar in maart 2018 was de schuld ongeveer 4,3 miljoen dollar." Rare informatie. Hoeveel omzet hadden ze dan in 2018?En hoeveel schuld of winst/verlies in 2014 en overige jaren. Zo'n schuld bouw je niet even op..

0
test

@Sabor Informatie daarover is helaas niet beschikbaar op het moment, maar een schuld bouwt op wanneer er niet genoeg omzet is om deze af te betalen. Het feit dat er nu 4,3 miljoen schuld is betekent dat het in de jaren tussen 2014 en 2018 niet beter op geworden is. :)

0
test

"Voor een hoop mensen komt dit faillissement als een verassing, " Hopelijk met een extra r, want om ze nou meteen in de fik te steken...

0

Aanbevolen voor jou