Mass Effect: Andromeda krijgt bèta, meer info over game gegeven | Gamer.nl

Mass Effect: Andromeda krijgt bèta, meer info over game gegeven | Gamer.nl

Mass Effect: Andromeda krijgt een bèta. Dat maakte EA gisteren bekend, samen met veel andere info over de aankomende science-fiction game.

Details over de bèta zijn nog schaars, maar wel worden deelnemers persoonlijk geselecteerd dus deelname wordt waarschijnlijk zeldzaam. Inschrijven voor de bèta kan hier.

Daarnaast zijn er een hoop nieuwe details over de game zelf bekend geworden in het nieuwe nummer van Amerikaans gametijdschrift Game Informer. Een gebruiker op NeoGaf heeft dit nummer in handen gekregen, en hieruit wordt onder andere bekend dat er gespeeld kan worden als Scott of Sara Ryder, kinderen van Alec Ryder. Alec is de Pathfinder van de Hyperion, een gigantisch schip dat het menselijk ras in 2185 naar het Andomeda-stelsel moet brengen. Het hoofdpersonage is volledig aanpasbaar, evenals zijn / haar zus of broer en hun vader. Ma Effect: Andromeda zal verder een (sterk verbeterde) versie van de Mako uit Ma Effect 1, de Loyalty-mi ies uit Ma Effect 2 en de multiplayer uit Ma Effect 3 bevatten.

Er is ook een dynamisch coversysteem toegevoegd, vergelijkbaar met het systeem in The Last of Us. Met de Jetpack kan de speler quick dashen en hoveren om schuilende vijanden te kunnen raken. Het kla ensysteem is verwijderd, in plaats daarvan hebben spelers keuze uit alle vaardigheden van de Tech-, Soldier- en Biotics-categorie.

Het vijandelijke ras in Ma Effect: Andromeda heet de Kett, en het team achter de game heeft ze expres minder gevaarlijk ogend gemaakt zodat spelers met het ras mee kunnen leven. Ryder heeft de mogelijkheid om dingen in de omgeving te scannen om zo meer van de wereld te leren, en zo nieuwe technologieën en vaardigheden vrij te spelen.

Teamleden bestaan onder andere uit Peebee, de eerder getoonde Asari, en Liam, een mens en voormalig politieagent. Het schip van de speler, de vervanging van de Normandy uit de eerdere trilogie, heet de Tempest, en hierin kan volledig laadschermvrij genavigeerd worden. Ook zijn de laadschermen wanneer er een planeet bezocht wordt tot een minimum beperkt zodat ze zo naadloos mogelijk voelen.

Ma Effect: Andromeda bevat ook het grootste aantal mogelijkheden voor relaties dan welke andere BioWare-game dan ook. Ook wordt het mogelijk een 'relatie' met de speler zijn of haar broer of zus op te bouwen, al is er nog niet bekend hoe diep dit kan gaan.

De multiplayermodus keert ook weer terug, in een geëvolueerde en meer gestroomlijnde vorm dan die van Ma Effect 3. De game bevat microtransacties maar er is geen 'echt' geld nodig om deze vrij te spelen. In de multiplayer speelt de speler als de 'Apex Force', een militaire groep afkomstig van de Nexus. De modus heeft invloed op gebeurteni en in de singleplayer, maar niet op het einde van de game.

Tenslotte kwam EA met een aantal nieuwe screenshots, en de onthulling van twee 'Collectors Editions' van de game. Beide bevatten een steelbook en een 1:18 schaalmodel van de Nomad ND1, en in de duurste versie is deze radiografisch bestuurbaar. Opvallend is wel dat de game er bij deze edities niet bijgeleverd wordt.

Ma Effect: Andromeda verschijnt ergens in de lente van 2017.

Ma  Effect Andromeda CE
Ma  Effect Andromeda
Ma  Effect Andromeda
Ma  Effect Andromeda
Ma  Effect Andromeda
Ma  Effect Andromeda
Ma  Effect Andromeda
Ma  Effect Andromeda
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou