Alison Road-Kickstarter geannuleerd | Gamer.nl

Alison Road-Kickstarter geannuleerd | Gamer.nl

De Kickstarter-campagne van het door Silent Hills geïnspireerde Alison Road is geannuleerd. Ontwikkelaar Lilith is in zee gegaan met Team17, dat de horrorgame nu uit gaat geven. Dat maakt de ontwikkelaar bekend in een update op Kickstarter.

"Door samen te werken met Team17 hebben we de kans om ons spel met complete creatieve vrijheid te maken. Tegelijkertijd hebben we zo de middelen, ondersteuning en ervaring die alleen een 25 jaar oude studio kan bieden", schrijft de ontwikkelaar op Kickstarter.

Lilith kijkt naar mogelijkheden om mensen die al geld gedoneerd hebben aan de Kickstarter-campagne, alsnog bij de ontwikkeling te betrekken. Zoals gebruikelijk is bij Kickstarter, wordt het geld van donateurs pas afgeschreven als projecten hun doel behalen. Donateurs van de Alison Road-Kickstarter zijn dus geen geld kwijt.

P.T.
De Kickstarter-campagne voor Alison Road ging 21 september 2015 van start. Het was een project om een spel te maken vergelijkbaar met P.T., de demo van Hideo Kojima's geannuleerde horrorgame Silent Hills.

Team17 is bekend van de Worms-reeks, maar geeft ook spellen uit. Het bedrijf staat ook achter de oud-Rare-werknemers van Playtonic. Deze studio werkt aan Yooka-Laylee, een 3D-platformer en spirituele opvolger van Banjo-Kazooie.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou