Alienware-handheld neemt het op tegen Nintendo Switch

Alienware-handheld neemt het op tegen Nintendo Switch

Alienware, een subdivisie van Dell, heeft tijdens CES een prototype voor een draagbare pc getoond. Het design is vergelijkbaar met de Nintendo Switch. Het prototype, met de naam Concept UFO, is een handheld Windows 10 gaming-pc.

Sherri L. Smith, een medewerker bij Tom’s Guide, kreeg de kans om een uur lang met de Alienware Concept UFO te spelen . Het eerste wat opvalt is het herkenbare ontwerp van Concept UFO: de console lijkt sterk op de populaire Nintendo Switch, maar dan met Windows-software.

Dell stelt dat hoewel het design duidelijk geïnspireerd is door de Switch, het echt voelt als een Alienware-product. Concept UFO is een slag groter dan de Switch en voelt volgens Smith steviger aan. Het omhulsel is gemaakt van aluminium en heeft joycons die losgekoppeld kunnen worden. De knoppen en sticks hebben ook een vergelijkbare positie, zo zitten de analoge sticks enigszins diagonaal van elkaar. Het scherm heeft een diagonaal van 20,32 cm (8 inches), de Switch heeft een diagonaal van 15,74 cm (6,2 inches).

Sommige spelers vinden dit wellicht te groot voor een handheldconsole. "We hebben er vertrouwen in dat de grootte waarop we nu zitten goed is voor het concept", stelt Daniel Tosh, een medewerker bij Alienware. "Als hij kleiner was geweest dan hadden andere onderdelen, zoals de grootte van de batterij, hieronder geleden."

Gamers reageren positief op het concept. Zo stelt iemand dat als het mogelijk is om Steam-, Origin- of Blizzard-games te spelen via een externe opslag, hij de console zeker gaat aanschaffen. Alienware reageert daarop met 'Je zou onoverwinnelijk zijn.'

"Dit wordt een volledige pc, waardoor het de eerste in zijn soort is. Het apparaat maakt gebruik van Windows-software. Het is een pc met een unieke stijl", zegt Watkins, manager van consumentenproducten bij Dell. De specifieke hardware-details zijn overigens nog niet bekendgemaakt, omdat het product nog in de ontwikkelingsfase zit. Concept UFO kan op drie manieren worden gebruikt: handheld, gedocked of met behulp van de kickstandaard achterop.

In een tweet van het officiële Alienware-twitteraccount wordt bekendgemaakt dat er vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd meer wordt gedeeld over Concept UFO.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Appels met peren vergelijken, de switch is een 300 euro console, dit is een alienware apparaat en zal kapitalen kosten, want voor 300 euro kan je geen pc maken die hedendaagse games fatsoenlijk draait. Deze 2 apparaten lijken uiterlijk wellicht op elkaar maar zitten in totaal andere markt segmenten.

0
test

@darkmanwls Niemand maakt ook die vergelijking. Alienware zegt ook dat alleen het uiterlijk overeenkomt. "Dit wordt een volledige pc, waardoor het de eerste in zijn soort is. Het apparaat maakt gebruik van Windows-software. Het is een pc met een unieke stijl", zegt Watkins, manager van conumentenproducten bij Dell.

0
test

@SamuraiPizzaCat De titel van het artikel wekt die illusie, daar doelde ik op. "Alienware handheld neemt het op tegen Nintendo Switch" Dus zeg nou niet dat niemand die vergelijking maakt. De schrijfster van het artikel maakt die vergelijking.

0

Het is ideaal, een switch maar dan voor pc games. Maar vraag me echter af welke games je nog zou kunnen spelen. Als het gaat om een wifi of 4g kanaal is de kansklein dat je onderweg fatsoenlijk kunt spelen zonder lag of verspringen simpelweg omdat er genoeg plekken zijn waar dit niet optimaal is. Daarnaast vraag ik me ook wel af wat de kracht is ten opzichte van je game pc die thuis staat. IK heb persoonlijk liever dat games worden gedowngraded zodat ze offline speelbaar zijn dan een streaming dienst. Maargoed, dan wordt het een prijzig ufo'tje.

0
test

@Jeroennn Er zal wel weer een Skyrim versie voor komen :P

0
test

@MelvinChowder Todd Howard wordt nu al opgewonden.

0

Aanbevolen voor jou