Alan Smith vervangt Gray als commentator in FIFA 12 | Gamer.nl

Alan Smith vervangt Gray als commentator in FIFA 12 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Andy Gray zou aan de kant zijn gezet nadat hij in januari tot twee keer toe in opspraak raakte. Gray, destijds nog werkzaam bij Sky Sports, gaf samen met collega Richard Keys commentaar op een vrouwelijke a istent-scheidsrechter, in de veronderstelling dat hun microfoons uit stonden. Vrouwen zouden volgens Gray de buitenspelregel niet kennen. Naar aanleiding van deze opmerking werd het duo één wedstrijd als commentator geschorst. Nog diezelfde maand werd Gray echter definitief de laan uitgestuurd, nadat er bewijs was opgedoken van onacceptabel gedrag in december 2010. Sky Sports gaf geen details vrij, maar volgens de Britse krant The Daily Telegraph zou Gray zijn vrouwelijke a istente tijdens een kerstspecial seksueel hebben geïntimideerd. Nu lijkt Gray ook niet meer welkom bij EA.

Alan Smith vormt nu samen met Martin Tyler een commentatorduo. Een alternatief Engelstalig duo wordt gevormd door Clive Tyldesley en Andy Townsend. Het Nederlandstalige commentaar wordt ook in FIFA 12 weer ingesproken door Evert ten Napel en Youri Mulder.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou