Afbeelding Nvidia's Shield Tablet duikt op | Gamer.nl

Afbeelding Nvidia's Shield Tablet duikt op | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Naar verwachting wordt het apparaat binnen afzienbare tijd aangekondigd door Nvidia. De Shield Tablet dook onlangs namelijk al op als vermelding op het Global Certification Forum en verscheen eerder kort op de site van Nvidia zelf. Het hardwarebedrijf heeft de komst van de gamingtablet echter nog niet officieel bevestigd.

De gelekte afbeelding onthult verder weinig nieuwe details over de tablet. Wel is te zien dat het nieuwe Shield-apparaat zowel Android- als pc-games af kan spelen, net zoals de eerste Nvidia Shield. Die versie bestond uit een controller met een scherm erop gemonteerd.

Voor het spelen van pc-games, die naar de Shield gestreamd werden, was wel een moderne videokaart van Nvidia nodig. Dit is waarschijnlijk opnieuw het geval bij de Shield Tablet. Verder lijkt het erop alsof er dit keer een aparte controller beschikbaar komt, gezien de gelijknamige menuknop op de afbeelding.

Door NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou