Advertentie-opbrengsten van PSN-video’s met 60% gestegen | Gamer.nl

Advertentie-opbrengsten van PSN-video’s met 60% gestegen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De advertentie-inkomsten worden gehaald uit exclusieve downloadbare video’s die alleen op PSN te vinden zijn, zoals de reality-serie The Tester, het interactieve magazine Qore en de nieuw how The Pulse. Een reden voor de inkomstenstijging is dat The Tester in het eerste seizoen geen advertenties had, waardoor er geen geld werd gehaald uit de 2,5 miljoen keer die de serie is gedownload. Sony hoopt  op 3,5 miljoen downloads voor het tweede seizoen en heeft onder andere advertentiedeals met Ford, Electronic Arts en de Amerikaanse luchtmacht.

Andere denkwijze

"We hebben echt onze mindset moeten veranderen van een gamebedrijf naar een mediabedrijf”, zegt Susan Panico, Senior Director van het PlayStation Network. “Series zijn een meer pa ieve vorm van entertainment. Ze vallen buiten het gezichtsveld dat we in eerste instantie hadden.” In de toekomst zullen er langzaam meer series verschijnen op PSN, zegt Panico.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou