Update: ADO Den Haag-eSporter stapt op na bedreigingen | Gamer.nl

Update: ADO Den Haag-eSporter stapt op na bedreigingen | Gamer.nl

ADO Den Haag heeft Fifa-speler Andries Smit vervangen met een nieuwe eSporter. Smit zou afstand doen van zijn positie vanwege ‘privé-omstandigheden’.

Fifa-speler Andries Smit werd vijf dagen geleden aangenomen om deel te nemen aan de E-Divisie, een geheel nieuwe competitie van de Eredivisie.

Geruchten wezen er op dat Smit is ontslagen, omdat hij fan zou zijn van de voetbalclub Ajax. In de korte video op Twitter laat de club weten dat het opstappen te maken heeft met ‘privé-omstandigheden’ van de speler.

In een e-mail aan NU.nl zegt Smit dat hij niet is ontslagen. "Na wat commotie hebben we beide besloten om hiermee op te houden", aldus de FIFA-speler. In een interview met Voetbal Inside legt Smit uitgebreid het verhaal uit. Hier vertelt hij dat ADO Den Haag bedreigingen van fans heeft ontvangen.

Elke Eredivisieclub wordt in de E-Divisie officieel vertegenwoordigd door één gamer. Wie zich na zeventien speelrondes de eerste kampioen van de E-Divisie mag noemen, vertegenwoordigt Nederland vervolgens in Europees verband bij de EA Sports FIFA 17 Ultimate Team Championship Series en eventueel het WK.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou