Maanden voor de release van Call of Duty: Modern Warfare 2 zou Activision Project Icebreaker zijn gestart, zo staat in het document dat website GiantBomb in handen heeft gekregen. Een doel van Project Icebreaker was om de relatie tussen Activision en Infinity Ward te verbeteren, maar omvatte ook een plan voor als dat zou mislukken.

In het document staat onder andere een interview tussen Activisions advocaten en Thomas Fenady, Activisions voormalige IT-directeur. Uit zijn verklaring blijkt dat Fenady opdracht had gekregen van Activisions baas van juridische zaken, George Rose, om onderzoek te doen naar West en Zampella. Hij moest zichzelf toegang verschaffen tot hun werkcomputers, voicemail en zakelijke e-mailaccounts.

Belastend materiaal

Volgens Fenady zei Rose tegen hem dat "hij niet betrapt moest worden. Bobby (Kotick, de baas van Activision,) zal voor je zorgen… Maak je geen zorgen om eventuele gevolgen." Rose ontkent dat hij Fenady specifiek heeft gevraagd om naar belastend materiaal te zoeken, maar geeft toe dat hij Fenady heeft gevraagd informatie op te zoeken en dat hij het bestaan van Project Icebreaker met hem heeft besproken. Rose verklaart dat het uiteindelijk niet is gelukt om de computers en e-mailaccounts van West en Zampella te kraken.

Activision wil voorkomen dat een deel van de verklaringen wordt toegelaten in de rechtszaak. De advocaten van West en Zampella willen het juist gebruiken om aan te tonen dat Activision de twee ontwikkelaars al veel eerder wilde ontslaan.

De verklaring van Fenady doet namelijk vermoeden dat Activision al maanden voor de release van Call of Duty: Modern Warfare 2, in november 2009, actief naar redenen zocht om West en Zampella te ontslaan. Uiteindelijk zijn ze ontslagen in maart 2010, omdat ze zouden willen overlopen naar uitgever Electronic Arts.

Ontslagen

De zaak die liep tussen Activision en Electronic Arts is onlangs geschikt. De zaak tussen Activision en Zampella en West gaat op 29 mei van start. Een verzoek van Activision om dit uit te stellen, werd vandaag door de rechtbank afgewezen. West en Zampella hebben hun eis voor schadevergoeding verhoogd tot meer dan een miljard dollar.

Lees meer over de rechtszaak in het dossier over Activision vs. West/Zampella