Activision sluit Red Octane en Underground Development | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Red Octane was de uitgever van de eerste Guitar Hero en bracht destijds de muziekgame uit. Daarnaast produceerde het de bijbehorende plastic gitaartjes. Na de overname van Activision bleef Red Octane verantwoordelijk voor de productie van de gitaren.

Met het sluiten van Red Octane komen de mensen verantwoordelijk voor de gitaren direct voor Activision te werken. De rest van de medewerkers is ontslagen.

Underground Development is de ontwikkelstudio die verantwoordelijk was voor Guitar Hero: Van Halen. Voorheen ging deze studio als Z-Axis door het leven en maakte het onder andere de Dave Mirra Freestyle BMX-games.

Ontslaggolf

Eerder deze week werd al bekend dat de studio Luxoflux (True Crime) door Activision werd gesloten en dat er een ontslaggolf plaats gaat vinden bij Neversoft (Tony Hawk) en Radical Entertainment (Prototype).
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou