Activision noemt aanklacht ex-dictator Panama absurd | Gamer.nl

Activision noemt aanklacht ex-dictator Panama absurd | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Noriega spande de zaak aan vanwege de door Activision uitgegeven game Call of Duty: Black Ops 2. Naar eigen zeggen wordt zijn gelijkenis onrechtmatig gebruikt en wordt hij in de game neergezet als een "kidnapper, moordenaar en vijand van de staat."

Noriega eist een schadevergoeding en claimt bovendien inkomsten te zijn misgelopen. Giuliani stelt nu dat het "absurd" is dat Noriega, ondanks het feit dat hij in de gevangenis zit voor zijn misdaden, ontsteld is over hoe hij wordt neergezet als een crimineel in Black Ops 2.

Activision stelt daarnaast dat het negatieve gevolgen zou kunnen hebben als de rechtszaak doorgang krijgt. Dit zou impliceren dat historische of politieke figuren in hun recht staan om hun verschijning in games, films of op tv te willen verbieden.

De uitgever vraagt de rechter daarom om de zaak te laten verwerpen.

Door NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou