Activision: 'Kotick houdt wel van games' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Tim Schafer's uitspraak dat Bobby Kotick 'er een punt van maakt dat hij games niet leuk vindt' is gewoon niet waar. Bobby is altijd gepa ioneerd geweest over games en houdt van de game-industrie. Maar als CEO van een bedrijf dat games maakt waar miljoenen mensen plezier aan beleven, heeft hij weinig tijd om games zo vaak te spelen als hij wilt of ooit deed", zegt Maryanne Lataif, senior vice president van corporate communications bij Activision Blizzard, tegenover de website Eurogamer. Zij voegde er nog aan toe dat "Schafer Bobby Kotick nog nooit ontmoet heeft."

In het interview zei Schafer dat hij hoopt dat Kotick ergens anders gaat werken. "Hij zou naar een industrie kunnen gaan waar meer geld in omgaat. Kogellagers... Iets dat meer aansluit op zijn pa ie. Het maken van wapens?" Nu Activision Blizzard heeft gereageerd, lijkt Schafer zich echter terug te trekken. "Het was mijn fout. Ik had mijn toespraak moeten doen over het geven van interviews en altijd onthouden dat je moet checken of de microfoon wel uitstaat. Ik ga niets meer zeggen over Bobby. Ik ben mij gaan realiseren dat ik wat nerveuzer ben geworden over wat ik wel en niet zeg."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou