Activision en indiestudio in geschil om gebruik naam Warzone

Activision en indiestudio in geschil om gebruik naam Warzone

Activision sleept onafhankelijke ontwikkelaar Randy Ficker voor de rechter. Laatstgenoemde claimt namelijk dat alleen hij recht heeft op het gebruik van de naam Warzone.

Ficker lanceerde in 2017 zijn strategische browsergame Warzone, maar legde hier geen handelsmerk voor vast tot in oktober 2020. Activision Blizzard lanceerde in maart 2020 de populaire battle royale-game Call of Duty: Warzone, en legde het handelsmerk in juni 2020 vast.

Eind vorig jaar ontving Activision een sommatiebrief van Ficker. Hierin werd geëist dat Activision de naam van Call of Duty: Warzone zou veranderen en zou stoppen met het logo van Warzone te gebruiken. Via Warzone.com zou Ficker ook hebben gedreigd Actvision voor de rechter te slepen en veel schadevergoeding te eisen.

Nu heeft Activision laten weten een rechtszaak aan te spannen tegen Ficker. In een statement naar Polygon laat het bedrijf weten dat de persoon in kwestie "ongefundeerde bedreigingen uitspreekt richting het bedrijf. We maken geen inbreuk op zijn intellectuele eigendom. We starten deze rechtszaak zodat de rechter zijn lichtzinnige en onverantwoorde claims kan verwerpen."

Call of Duty: Warzone

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Niet cool om dreigementen te roepen, maar ook niet cool om zonder waarschuwing iemand aan te klagen. Het advocaten leger van Activision zal korte metten maken met de rechtsbijstand advocaat van mr Ficker.

0

Aanbevolen voor jou