Activision: 'EA moet ophouden met moddergooien' | Gamer.nl

Activision: 'EA moet ophouden met moddergooien' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Competitie is natuurlijk goed. Dat houdt ons allemaal scherp en maakt de games uiteindelijjk beter. Het is gezond. Maar het is één ding om te willen dat je game een succes wordt en iets anders om openbaar te zeggen dat je wilt dat andere games falen", aldus Hirshberg.

"Onlangs werd een concurrent van ons geciteerd die zei dat hij wil dat Call of Duty 'van binnenuit wegrot'. Ik ben heel vaak gevraagd om op deze opmerking te reageren en ik heb er steeds voor gekozen dat niet te doen. Mijn baan is om onze ongelooflijk getalenteerde en gepa ioneerde teams te helpen om de best mogelijke game te maken, niet om beledigingen te maken naar anderen toe. Ik denk dat dit soort retoriek slecht is voor onze industrie."

Riccitiello

De uitspraak die Hirshberg aanhaalt, is afkomstig van John Riccitiello, baas van Electronic Arts. Riccitiello verklaarde toen dat hij met zijn uitspraak bedoelt dat hij hoopt dat hardcore gamers zullen overstappen naar Battlefield 3, omdat Call of Duty een ma aproduct is geworden. Ook zei Riccitiello toen te verwachten dat Call of Duty: Modern Warfare 3 een "hele goede game" wordt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou