Activision Blizzard-CEO wil hun games niet als politiek platform gebruiken

Activision Blizzard-CEO wil hun games niet als politiek platform gebruiken

Blizzard heeft recentelijk wat problemen gehad met politieke onderwerpen, Hearthstone-spelers en commentatoren. In een interview met CNBC zegt Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick dat hun games niet als platform voor politieke opvattingen moet worden gebruikt.

In het interview met CNBC zegt Kotick het volgende over de rol van politieke opvattingen voor hun games: “Maar weet je, we zijn niet de exploitant van de stadhuizen van de wereld. Wij zijn de exploitant van de gemeenschappen waarmee je plezier kunt hebben door de lens van een videogame.” Hij gaat verder door te zeggen dat het hun verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat de gemeenschap zich veilig en geamuseerd voelt.

“Dat geeft me niet het recht om een platform te hebben voor veel politieke opvattingen, denk ik in ieder geval,” gaat Kotick verder. Hij vindt het hun verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de consumenten, werknemers en andere belanghebbenden tevreden zijn. Wel is hij geïnspireerd door andere CEO’s die hier wel leiderschap in tonen, “maar ik denk dat zij het recht hebben om meningen en visies en stemmen over de overheid en het beleid en de politiek te verwoorden, en ik hou ervan om met die mensen in gesprek te gaan.”

Heathstone-speler Blitzchung kwam een aantal weken geleden in de problemen voor zijn ‘Bevrijd Hong Kong’ opmerking tijdens een Hearthstone-wedstrijd. Blizzard kwam onder vuur na de schorsing van Blitzchung, omdat hij de regels had verbroken. Veel mensen vonden dat de straf veel te streng was en vonden het ook bizar dat de twee commentatoren ook ontslagen waren. Sinds deze gebeurtenissen heeft de president van Blizzard zijn excuses aangeboden en is de straf voor Blitzchung en de commentatoren verlaagd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Niet een politiek platform willen worden? Daar gaat het helemaal niet om Bobby, beste jongen toch met een permanente beschadiging aan zijn morele besef. Niemand verwacht dat het forum of de livestreams van Blizzard/Activision veranderen in de concurrent van Politico etc. Waar het om gaat is dat jouw bedrijf basale mensenrechten dient te respecteren. Waar het om gaat is dat jij, in de vorm van je CEO-schap van Activision/Blizzard, actief mee helpt aan het monddood maken van mensen die mensenrechtenschendingen onder de aandacht proberen te brengen op een beschaafde non-agressieve wijze. Het gaat erom dat jij geld wil verdienen door de Chinese overheid naar de mond te praten. Het gaat erom dat je als de dood bent dat Winnie the Pooh in Bejing besluit Activision/Blizzard geen toegang meer te geven tot de Chinese markt, een markt met 1,2 miljard potentiele klanten. En het gaat erom dat jij, de ruggegraatloze spons die je bent, allerlei kul argumenten verzint om je maar te ontdoen van je menselijke morele verantwoordelijkheid. Alleen een weekdier van jouw kaliber zou het acceptabel vinden om de straf, voor mensen die zich uitspreken voor het respecteren van mensenrechten, te verlagen en je dan op de borst te kloppen 'omdat we het juiste hebben gedaan'. In plaats van de straf te verwijderen en je volmondige excuses te maken. Maar ja, dat is alleen voorbehouden aan mensen met integriteit en karakter, niet aan weekdieren.

0

@TheChief Ik had het niet beter kunnen verwoorden, hulde!

0
test

@TheChief +1

0
test

@TheChief dank voor deze reactie. Het is om van te kotsen dit soort nietszeggende laffe flauwekul.

0
test

@MarkyMark Kottick is echt de ergste soort CEO die er rondloopt in de business. EA heeft al heel wat waardeloze stunts uitgehaald maar wat Activision/Blizzard nu doet spant echt de kroon.

0

"dat hun games als platform voor politieke opvattingen moet worden gebruikt." Ik geloof dat daar het woordje "niet" vergeten is. “Dat geeft me niet het recht om een platform te hebben voor veel politieke opvattingen, denk ik in ieder geval,” Dit vind ik een beetje een vreemde uitspraak, Het is niet het recht wat je hebt, het is een gevolg van het bieden van een platform waar mensen van over de hele wereld een andere mening hebben over van alles en nog wat. Ik vraag me af wat deze meneer ervan vindt wanneer ik ingame in WoW een vurige discussie ga voeren over Geertje Wilders. Word ik dan ook geband?

0

Aanbevolen voor jou