'Activision Blizzard maakt zich op voor ontslagronde in Europa'

'Activision Blizzard maakt zich op voor ontslagronde in Europa'

Activision Blizzard maakt zich op voor een volgende ontslagronde in Europa. Dat melden bronnen van href="https://www.gamesindustry.biz/articles/2021-03-19-activision-blizzard-preps-for-layoffs-at-european-offices" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Games Industry</a>.

"Spelers kiezen er steeds vaker voor om digitaal met onze games verbonden te blijven", zegt een woordvoerder van Activision Blizzard. 

"We hebben onze plannen voor hoe we evolueren en ons aanpassen als een organisatie gedeeld met de teams in Europa. We zullen uitvoerige maatregelen treffen om alle getroffen werknemers te helpen bij deze transitie."

Het bedrijf zegt dat de ontslagen enkel vallen bij de uitgeverstak, en niet bij afdelingen als de klantenservice. Momenteel is Activision Blizzard in overleg met werknemers in Frankrijk, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Het bedrijf plant de uitgevertak samen te voegen tot één geheel in het Verenigd Koninkrijk.

Vorig jaar sloot Activision Blizzard al een aantal kantoren in onder andere Frankrijk en Nederland. Ook meldde Bloomberg deze week dat 190 Activision-medewerkers worden ontslagen in onder andere de evenemententak van het bedrijf.

Waakhond CtW Investment Group bekritiseert Activision Blizzard op de ontslagen en de bonus van zo'n 200 miljoen dollar die CEO Bobby Kotick binnenkort ontvangt.

"Hoewel de toename van Activisions aandeelprijs enigszins prijzenswaardig is, zoals we afgelopen jaar vermeldden en dat blijven doen, rechtvaardigt deze prestatie alleen niet deze substantiële uitbetaling voor de CEO", zegt CtW-onderzoeker Michael Varner in een statement.

Activision Blizzard heeft nog niet gereageerd op de kritiek.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tja die bonus van 200 mil moet ergens bezuinigd worden.

0
test

Lekker schofterig weer.

0
test

@bigds9fan hoezo schofterig? Als je afdelingen samenvoegt omdat het alkemaal efficienter kan, dan is het zakelijk gezien toch onzin om mensen aan te houden. Daar mag je verdere automatisering voor bedanken. Ja, niet leuk voor de mensen, maar nuchter gezien een logische stap. Als ik het werk fatsoenlijk kan verrichten met 2 ipv 4 personen waarom zou ik die 2 dan nog aanhouden?

0
test

@SuperDre Dit heeft er niks mee te maken ze blijven mensen ontslaan zodat ze nog meer in hun eigen pockets kunnen stoppen.

0

@SuperDre Als groot bedrijf zou je naast, geld verdienen, ook nog een morele kompas moeten hebben. Bij Activision/Blizzard is die compleet kwijt. Allemaal negatieve zaken waar ze voor in het nieuws komen, waar (die-hard) consumenten maar vooral werknemers de lul zijn. Maar wel Kotick een bonus van 200 miljoen geven. Te ranzig voor woorden. Een deel van dat geld had gebruikt kunnen worden voor de ontslagen.

0

Aanbevolen voor jou