Activision Blizzard-baas levert helft van salaris in

Activision Blizzard-baas levert helft van salaris in

Bobby Kotick, de CEO van Activision Blizzard, is akkoord gegaan met een loonsverlaging van vijftig procent.

Dat blijkt uit recente communicatie naar investeerders. Kotick verdiende 1,75 miljoen dollar per jaar als basissalaris, maar gaat nu naar 875.000 dollar.

Kotick krijgt echter ook jaarlijks een bonus. Die gaat ook met vijftig procent omlaag - waardoor hij in potentie 1,75 miljoen dollar minder krijgt in de fiscale jaren 2021 en 2022. Dat betekent dat hij bovenop zijn salaris nog steeds maximaal 1,75 miljoen dollar per jaar aan bonussen kan ontvangen.

De verandering in het salaris van Kotick reflecteert volgens het bedrijf "feedback van aandeelhouders, de correcte praktijken en verbindt betalingen direct met prestaties."

Activision is dit jaar alle uitgeversvestigingen in Europa aan het sluiten als onderdeel van een reorganisatie. Een centraal kantoor in het Verenigd Koninkrijk neemt alle taken over. Hierdoor kunnen diverse mensen aan de uitgeverskant van het bedrijf ontslagen worden. Dit heeft voor zover geen invloed op de ontwikkeling van games - het bedrijf is van plan dit jaar ongeveer 3000 mensen aan te nemen die voornamelijk in productie en ontwikkeling zullen komen te werken.

Activision Blizzard is het bedrijf achter gamefranchises als Call of Duty, Diablo, World of Warcraft, Tony Hawk's Pro Skater en Crash Bandicoot.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

poeh poeh, ik hoop dat hij het overleeft :)

0
test

Dat je zo veel betaald kan krijgen en je functieomschrijving enkel bestaat uit een lul zijn

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Messtranor Ik ben beter, doe mij die baan!

0

Aanbevolen voor jou