De daadwerkelijke rechtszaak begint 29 mei; de veertig mensen die als collectief de aanklacht hebben ingediend, zijn van plan om deze voort te zetten. Zij eisen bovenop de 42 miljoen dollar, die enkel het door Activision verschuldigde bonusgeld zou betreffen, dat de uitgever nog zo'n 75 tot 500 miljoen dollar betaalt in de vorm van een punitieve schadeclaim.

De 42 miljoen dollar van Activision is volgens de advocaat van de ex-medewerkers "een treurige poging om goed voor de dag te komen bij de jury. Het is schandalig dat ze ons hebben laten wachten, ze wisten heel goed dat ze ons het geld verschuldigd waren en (deze actie) laat alleen maar zien dat ze het contract hebben geschonden."

Volgens de bron van The Verge is de afbetaling een teken van Activision dat vanaf nu zijn aandacht in de rechtszaak volledig richt op Jason West en Vince Zampella, de oprichters van Infinity Ward. De uitgever zou in aanloop naar het voorkomen van de zaak geen bewijs hebben gevonden dat de overige medewerkers zich schuldig hebben gemaakt aan contractbreuk. Omdat het geen schikking betreft, kan hun aanklacht aan het adres van Activision blijven staan.