Action Henk-studio heeft liever illegale downloads dan G2A-verkoop | Gamer.nl

Action Henk-studio heeft liever illegale downloads dan G2A-verkoop | Gamer.nl

De Nederlandse ontwikkelaar RageSquid, bekend van de game Action Henk, heeft zich negatief uitgelaten over websites die keys voor games doorverkopen. "Gebuik alsjeblieft liever torrents dan vage resellers."

Lex Decrauw, mede-oprichter van RageSquid, liet dat weten op Reddit nadat ontwikkelaar TinyBuild aangaf dat ontwikkelaars geen geld terugzien wanneer hun games worden verkocht op doorverkoopsites zoals G2A. "Ik geef je zelfs liever een downloadlink", liet Decrauw weten. "Ik snap dat mensen niet altijd de volle prijs van een game kunnen betalen en ik vind het vooral belangrijk dat mensen mijn game kunnen spelen. Torrent het gewoon in plaats van geld aan de verkeerde mensen geven."


PCGamesN interviewde Decrauw na zijn opmerking op Reddit. "We maken games omdat we mensen willen vermaken - we willen zien hoe mensen onze games spelen en dat ze er plezier in hebben. Daarom vinden we het niet erg wanneer mensen onze games illegaal downloaden, zeker als ze anders onze games helemaal niet spelen. Piraterij is niet helemaal slecht, als iemand de game illegaal download en tegen zijn vrienden zegt dat de game tof is, proberen ze het mi chien uit en kopen ze het wellicht. Dat vinden we prima."

Decrauw laat in het interview ook weten wat hij van doorverkoopsites als G2A vindt. "We vinden dat G2A en soortgelijke verkopers de zwarte markt faciliteren. Bij RageSquid hebben we hier nog geen ervaring mee, maar dat komt omdat we er nog niet mee samenwerken. We zijn wel van plan om met bundelsites samen te gaan werken en we zouden graag dergelijke situaties vermijden."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou