Aantal unieke kijkers Twitch verdubbeld in 2014 | Gamer.nl

Aantal unieke kijkers Twitch verdubbeld in 2014 | Gamer.nl

De MSI GT72 2PE Dominator Pro is een compleet pakket van goede hardware. De bijgeleverde extra’s zijn welkom en recente games draaien naar tevredenheid. De effectieve, maar luide koeling maken een nauwsluitende headset verplicht. De laptop is te zwaar om comfortabel mee te nemen. Door die gebrekkige mobiliteit is de GT72 alleen geschikt voor een select gezelschap dat er bakken met geld voor over heeft om per se geen desktop te halen.

Twitch heeft op zijn website diverse gegevens over het jaar 2014 geplaatst. De unieke kijkers bekeken 1,5 miljard verschillende streamers en deden dat in totaal 16 miljard minuten. Twitch bejubelt ook zijn internationaal bereik: 12 miljard van de bekeken minuten kwam van buiten de Verenigde Staten, het dubbele aantal in vergelijking met januari 2013. 

Twitch geeft verder nog specifieke details over de populairiteit van games in bepaalde landen. Zo worden streams van Minecraft met 13 procent het best bekeken in Ierland. League of Legends is het meest populair in Turkije en Starcraft 2 wordt het meest bekeken in Zuid-Korea. 

Twitch werd vorig jaar gekocht door Amazon voor een bedrag van 735 miljoen euro. Twitch is veruit de populairste dienst om games live te streamen. Gamers kunnen anderen direct laten meekijken terwijl zij een spel spelen. Andere services, zoals Steam, hebben na het succes van Twitch ook een eigen streamkanaal opgericht. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou