Firmware 5.50 voor PS4 introduceert supersampling | Gamer.nl

Firmware 5.50 voor PS4 introduceert supersampling | Gamer.nl

PlayStation 4-update 5.50 introduceert onder andere supersampling, wat de beeldkwaliteit aanzienlijk kan verbeteren.

In sommige landen is de bèta van update 5.50 van de PlayStation 4 nu te downloaden. Hiermee kan een PS4 Pro de resolutie van games verbeteren op tv's die minder dan 4K resolutie kunnen vertonen dankzij supersampling. Sommige games boden deze supersampling-modus al aan, zoals Horizon Zero Dawn. Nu is het echter op alle games toe te pa en. Supersampling schaalt de resolutie van games op naar een resolutie hoger dan 1080p, vervolgens wordt deze weer naar beneden geschaald, waardoor kartelrandjes minder aanwezig kunnen zijn.

Het resultaat hiervan zal variëren en soms zelfs geheel onopgemerkt gaan. Bovendien waarschuwt Sony dat supersampling minder efficiënt is dan normaal HD en dat het hierdoor kan resulteren in verlaagde framerates. Gebruikers kunnen zelf de modus aan en uit zetten in de instellingen.

Andere toevoegingen met de 5.50-update zijn de mogelijkheid om alle notificaties te verwijderen en gekochte games uit de bibliotheek te verbergen. Het aanpa en van de PSN-username is nog steeds niet mogelijk.

Supersampling
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou