Aanklacht Panamese ex-dictator tegen Activision verworpen | Gamer.nl

Aanklacht Panamese ex-dictator tegen Activision verworpen | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Rechter William H. Fahey gaf gehoor aan het verzoek van Activision om de aanklacht te laten verwerpen. In een reactie zegt Activision-ceo Bobby Kotick: "Dit is een overwinning voor de 40 miljoen leden van Call of Duty's community en mensen wereldwijd die houden van historische fictie in alle kunstuitingen".

Noriega spande de rechtzaak aan vanwege de door Activision uitgegeven game Call of Duty: Black Ops 2. Naar eigen zeggen werd zijn gelijkenis onrechtmatig gebruikt en werd hij in de game neergezet als een "kidnapper, moordenaar en vijand van de staat."

Noriega eiste een schadevergoeding en claimde tegelijkertijd inkomsten te zijn misgelopen. Activisions advocaat Rudy Giuliani stelde dat het "absurd" was dat Noriega, ondanks het feit dat hij in de gevangenis zit voor zijn misdaden, ontsteld was over hoe hij wordt neergezet als een crimineel in Black Ops 2.

Manuel Noriega was in de jaren '80 de leider van de Panamese Defensiemacht en effectief de dictator van het Centraal-Amerikaanse land. In 2011 werd Noriega uitgeleverd aan Panama om daar een straf van drie keer twintig jaar uit te zitten vanwege drie moordzaken waarbij in totaal elf politieke tegenstanders om het leven kwamen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou