Homefront kwam gisteren uit voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360 en heeft volgens Metacritic gemiddeld een 72 uit 100 gekregen op Xbox 360 en PC van de internationale gamepers en een 76 op PlayStation 3. De game werd aangekondigd als een shooter die de concurrentie met marktleider Call of Duty: Black Ops aan zou kunnen, de spelcomputerversie van die game heeft echter een 87 gekregen.

"Deze score is een beetje een ramp voor THQ en de aandelenprijs van vandaag weerspiegelt dat" , zegt Mike Hickey, analist bij Janco Partners. "De markt wordt gedreven door kwaliteit en je hebt minimaal een 80 nodig op Metacritic om goed te presteren." Julie MacMedan van THQ reageert: "Sommige recensenten houden van Homefront, anderen niet waardoor het gemiddelde naar beneden wordt gehaald." Metacritic bevestigt haar opmerking; sommige magazines en websites hebben een cijfer hoger dan 90 uit 100 gegeven aan de shooter, maar andere media geven het spel een 50.

Kritiek

Een van de meest gehoorde kritiekpunten die Homefront heeft ontvangen is de korte duur van het singleplayerverhaal. Veel van de marketing en PR draaide om het verhaal in de game, waarin de Verenigde Staten wordt bezet door Noord-Korea. De verhaalmodus duurt naar verluidt echter vier tot vijf uur. THQ benadrukt dat Homefront ook een uitgebreide multiplayermodus bevat.