Aandeelhouders Activision Blizzard akkoord met Microsoft-overname

Aandeelhouders Activision Blizzard akkoord met Microsoft-overname

De aandeelhouders van Activision Blizzard hebben gestemd over de overname van het bedrijf door Microsoft. 98 procent keurde de overname goed.

Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick in een persbericht: "De overweldigende ondersteunende stemmen door onze aandeelhouders vandaag bevestigt onze gedeelde overtuiging dat we in combinatie met Microsoft nog beter gepositioneerd zullen zijn om grote waarde voor onze spelers te creëren, nog grotere kansen voor onze werknemers, en om onze focus voort te zetten om een inspirerend voorbeeld te worden van een gastvrije, respectvolle en inclusieve werkplek."

Microsoft gaf eerder al aan 95 dollar per aandeel te willen spenderen aan de overname. Het is echter nog niet bevestigd dat de overname door kan gaan. De Amerikaanse waakhond Federal Trade Commission (FTC) moet de overname nog goedkeuren. Bloomberg meldde gisteren dat het mogelijk is dat dit er voor zorgt dat de overname alsnog afkaatst, iets waar op de beurs ook over getwijfeld wordt. Dit artikel is echter wel geschreven voordat de uitslag van de stemmingsronde van de Activision Blizzard-aandeelhouders naar buiten kwam.

Als Microsoft Activision Blizzard overneemt, wordt het bedrijf achter de Xbox-consoles ook eigenaar van franchises als Call of Duty, Diablo, Warcraft, Overwatch, Crash Bandicoot, Spyro the Dragon en Tony Hawk's Pro Skater. Het gaat om de grootste overname binnen de game-industrie ooit, een deal waar 68,7 miljard dollar mee gemoeid gaat.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Niet alleen america moet het nog goedkeuren maar ook uk en eu en nog een paar maar us, uk en eu zijn wel de belangrijkste.

0
test

Goede zaak, nog een paar hordes te nemen.

0

Aanbevolen voor jou