Aandeel Nintendo in waarde gedaald | Gamer.nl

Aandeel Nintendo in waarde gedaald | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Nintendo rapporteerde gisteren een kwartaalverlies van 337 miljoen euro. Het bedrijf gaf als reden de teleurstellende verkoopcijfers van de Nintendo 3DS op, waarvoor het wel veel geld heeft geïnvesteerd in marketing. Ook de ontwikkelkosten voor de Wii U zouden een factor zijn.

Om toch voor het eind van het fiscaal jaar 2012 het verwachte aantal van 13 miljoen verkochte 3DS-apparaten te halen, besloot Nintendo de prijs van het apparaat fors te verlagen. Vanaf 12 augustus gaat er een derde van de adviesprijs af; de handheld komt daarmee waarschijnlijk voor zo'n 170 euro in de winkels te liggen. Volgens Bloomberg Japan betekent de lagere prijs dat Nintendo geld moet toeleggen bij iedere verkochte Nintendo 3DS.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou