A Game of Thrones komt begin juni uit | Gamer.nl

A Game of Thrones komt begin juni uit | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In de RPG kunnen spelers kiezen tu en twee speelbare personages: Mors, een lid van de Nachtwacht of Alester, een rode priester. In de game bezoeken spelers veel bekende locaties in de wereld van Westeros, zoals de Muur en Koningslanding. Daarnaast zitten er veel bekende personages uit het boek in de game, waaronder Koningin Cersei, Varys en Jeor Mormont, de commandant van de Nachtwacht.

De game is gebaseerd op de het eerste boek, A Game of Thrones, uit de reeks A Song of Ice and Fire. De boekenreeks is geschreven door George R. R. Martin en hij is betrokken bij het bedenken van het verhaal van de game. Het verhaal van de game loopt parallel aan het eerste boek.

A Game of Thrones wordt ontwikkeld door Cyanide en verschijnt voor Xbox 360, Playstation 3 en PC. Cyanide heeft vorig jaar A Game of Thrones: Genesis gemaakt. De Amerikaanse televisiezender HBO verfilmt de boekenreeks in de vorm van een televisieserie. Momenteel is het tweede seizoen van start gegaan in de Verenigde Staten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou