'80 procent PS4-spelers heeft nog nooit Uncharted gespeeld' | Gamer.nl

'80 procent PS4-spelers heeft nog nooit Uncharted gespeeld' | Gamer.nl

Volgens ontwikkelaar Naughty Dog heeft 80 procent van de PlayStation 4-eigenaren nog nooit een Uncharted-game gespeeld. De studio verwacht dan ook dat Uncharted: The Nathan Drake Collection, die vanaf nu verkrijgbaar is voor PS4, goed gaat verkopen.

"We hebben veel onderzoek gedaan en kwamen er achter dat zo'n 80 procent van PS4-eigenaren nooit een Uncharted-game heeft gespeeld", aldus Eric Monacelli van Naughty Dog. "Dat was één van de redenen dat we [de oude games] van een remaster wilden voorzien."

Monacelli denkt dan ook dat The Nathan Drake Collection, waarin de eerste drie Uncharted-games, net als de remaster van The Last of Us miljoenen exemplaren gaat verkopen. Een andere reden waarom Naughty Dog remasters wilde maken van de oude games, is dat het ze fijn leek om de originele trilogie te verbeteren.

Gamer.nl recenseerde Uncharted: The Nathan Drake Collection en gaf de game een 9: "Uncharted: The Nathan Drake Collection zorgt er met een hele rits aan verbeteringen voor dat de tijd nauwelijks grip krijgt op de Uncharted-trilogie. Vooral het oudere Uncharted: Drake’s Fortune heeft ontzettend veel profijt van het aangepaste schietsysteem en de opgekrikte graphics, maar ook deel 2 en 3 spelen solide. De serie kreeg al veel liefde van gamers en de remasters krijgen dat gelukkig ook van de ontwikkelaar, waardoor de collectie ondanks de originele gebreken aanvoelt als één geslaagd geheel."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou