5,8 miljoen euro uitgetrokken voor Fries gameproject | Gamer.nl

5,8 miljoen euro uitgetrokken voor Fries gameproject | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Om de Friese game-industrie te stimuleren is een nieuwe stichting in het leven geroepen, GameAcademy. Deze ondersteunt de betrokken bedrijven, universiteiten, hogescholen en zorginstellingen in het investeren van de bijna zes miljoen euro. Het doel van de instelling is om over drie jaar een regionale industrie op poten te zetten die op zichzelf kan staan en daarbij extra bedrijvigheid aantrekt. 

Het subsidiegeld dat hiervoor nodig is, komt grotendeels van de Europese Unie, dat de helft van de investering op zijn rekening neemt. Ook de provincie Friesland, de NHL-hogeschool en verschillende bedrijven en instellingen dragen een deel bij. Een van de serious-gaming projecten is een spel waarin deelnemers mee kunnen helpen aan zogeheten cold cases, misdrijven waarin geen voortgang meer geboekt wordt door de politie. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou