3DS XL binnenkort uit productie in Japan | Gamer.nl

3DS XL binnenkort uit productie in Japan | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Op de site staat naast de 3DS XL dat de handheld binnenkort niet meer geproduceerd zal worden. Het is niet bekend of de handheld ook in Europa uit productie gehaald gaat worden. Waarschijnlijk stopt Nintendo met het produceren van de 3DS XL om plaats te maken voor de New Nintendo 3DS en 3DS XL die het bedrijf in augustus aankondigde. De twee nieuwe versies zijn al te koop in Japan, maar komen volgend jaar waarschijnlijk naar Europa.

De nieuwe versies van de 3DS en 3DS XL hebben een tweede analoge stick, twee extra schouderknoppen en een snellere CPU. Daarnaast gaat de batterij langer mee en hebben de handhelds NFC-ondersteuning waarmee Nintendo's Amiibo-figuurtjes ingescand kunnen worden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou