37 mensen ontslagen bij Harmonix | Gamer.nl

37 mensen ontslagen bij Harmonix | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Voormalige CEO Alex Rigopulos neemt de rol aan van de chief creative officer bij Harmonix, terwijl het voormalige hoofd van publishing en busine operations, Steve Janiak, de nieuwe CEO wordt. 

De ontslagen zijn gevallen omdat Harmonix "bezig is met het herstructureren van onze organisatie om het op één lijn te krijgen met onze huidige en toekomstige ontwikkelingsplannen. Helaas betekent dit dat we de moeilijke besli ing hebben moeten nemen om de hoeveelheid full-time werknemers te verkleinen. We waarderen het werk van elk van deze werknemers enorm."

Harmonix heeft onlangs meer dan 800.000 dollar opgehaald via Kickstarter om de kla ieke ritmegame Amplitude nieuw leven in te blazen. De ontwikkeling van de nieuwe Amplitude, Fantasia: Music Evolved en de multiplayershooter Chroma wordt niet beïnvloed door de herstructurering.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou