2400 MS DOS-games gratis speelbaar in browser | Gamer.nl

2400 MS DOS-games gratis speelbaar in browser | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Een lijst met de games is te bekijken op de website van Internet Archive. Deze site archiveert kopieën van oude websites, maar stelt ook oude games beschikbaar. Eerder zette de site al een verzameling arcadegames online. Daar zijn nu dus bijna 2400 DOS-games bijgekomen.

Onder de MS DOS-games bevinden zich kla iekers als Duke Nukem 3D, SimCity, Lode Runner en nog een hele verzameling DOS-games uit de jaren '80 en '90. De games zijn in de browser te spelen, de site opent automatisch de DOS-emulator DOSBox in de browser om de games af te spelen. Om games te zoeken, kunnen geïntere eerden specifieke games zoeken door "dos games <naam game>" in de zoekbalk in te voeren.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou