Update: Mobiele horror survival-game Alien: Blackout onthuld

Update: Mobiele horror survival-game Alien: Blackout onthuld

Ontwikkelaars D3 Go!, FoxNext Games en Rival Games hebben de nieuwe game Alien: Blackout onthuld. Alien: Blackout is een mobiele horror survival-game en wordt uitgebracht op iOS en Android.

Alien: Blackout is momenteel nog in ontwikkeling en laat spelers de rol spelen van Amanda Ripley op het ruimtestation van Wayland-Yutani. Spelers moeten hun groep in veiligheid brengen zonder een Xenomorph tegen het lijf te lopen. Volgens ontwikkelaar D3 Go! wordt onderstaande omschrijving gegeven aan Alien: Blackout.

"De terreur van Alien wordt tot leven gebracht in Alien: Blackout. Probeer in leven te blijven op een beschadigd Wayland-Yutani ruimtestation dat een dodelijke Xenomorph bevat die onvermoeibaar op jou en jouw groep jaagt. Wees de perfecte jager te slim af door het maken van gevaarlijke keuzes."

In de game moeten spelers als Amanda door zeven levels weten te overleven door het uitvoeren van uitdagende opdrachten door het uitsluitend gebruiken van de noodsystemen op het ruimtestation. Daarnaast geeft de ontwikkelaar aan dat de onvoorspelbaarheid van de acties bij zowel de groep als de Xenomorph van invloed zijn op de uitkomst van de game.

Ontwikkelaar D3 Go! was eerder verantwoordelijk voor de games 'Marvel Puzzle Quest' en 'Magic the Gathering - Puzzle Quest'. Ontwikkelaar Rival Games is bekend om de titel 'Thief of Thieves' en is momenteel bezig met het ontwikkelen van 'The Detail'.

Alien: Blackout is momenteel in ontwikkeling en verschijnt op iOS en Android. Een datum is nog niet bekend.

Alien: Blackout

Origineel bericht: Er is mogelijk een nieuwe Alien-game in de maak, zo blijkt uit een tweet van 20th Century Fox.

Uit de tweet blijkt dat de mogelijke game zich richt op Amanda Ripley, de dochter van het hoofdpersonage uit de Alien-films. Amanda speelde ook de hoofdrol in de game Alien: Isolation. De korte video in het bericht meldt de tagline 'Lees. Kijk. Speel.' Daarnaast lijken de beelden van een game te komen, al is dit nog niet bevestigd.

Het is ook mogelijk dat het om een overkoepelend project verspreid over verschillende media gaat. Fans speculeren onder andere over een nieuw Alien-product dat zowel in film- als gamevorm uitkomt. Anderen lijken eerder te denken aan een interactieve show, zoals de recent verschenen Black Mirror-aflevering Bandersnatch op Netflix.

Afgelopen november legde 20th Century Fox al een nog niet aangekondigde game genaamd Alien: Blackout vast. Mogelijk heeft dat met deze tweet te maken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hopelijk een game in de stijl van Isolation! Deze staat eenzaam op 1 wat betreft horror bij mij. Isolation deed een hoop goed na een hoop bagger Alien spellen.

0
test

Zo te zien is AVP ook backwards compatible op de Xbox One nu, die maar weer eens ophalen. Isolation was ok, zou een Isolation willen spelen in de citadel stad van Covenant, dikke open world game waar je kan looten en scavengen en mysteries ontrafelen met de meest extreme gevaren zoals gemuteerde engineers en mega xeno etc. Gewoon doen man!

0
test

@Devenace Voor een enorme Alien fan als ik hoeft dat echt niet, maar voor mij bestaat de Alien serie eigenlijk alleen uit de eerste 2 films, de rest is middelmatig of totaal overbodig. Maar wat je beschrijft kan wel leuk zijn voor een open wereld adventure. Alien Isolation was meer dan ok, dat was een bijzonder goede ode aan de eerste film en dat was voor het eerst. Ik hoop wel dat de volgende een andere richting in gaat slaan, want Isolation was al net te veel van het goede, qua lengte.

0

Aanbevolen voor jou