1C Publishing geeft Red Orchestra 2 uit in 2010 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Red Orchestra 2 is het commerciële vervolg op de Unreal Tournament-mod Red Orchestra, die later ook als lo taande game is verschenen. Red Orchestra 2 maakt gebruik van de Unreal Engine 3 en draait geheel om het gevecht rond de stad Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De multiplayermodus vormt nog steeds de hoofdbrok van het spel. Naast de bekende Territory-modus zijn twee nieuwe speltypes toegevoegd: Firefight en Countdown. Het spel kent nu een first-person dekking ysteem dat de vuurgevechten tactischer en intenser moet maken.

Heldenstatus

Red Orchestra 2 maakt gebruik van persistente spelerprogre ie. Uiteindelijk kun je als speler online een heldenstatus verwerven. Je krijgt dan de beschikking over zeldzame wapens en inspireert de spelers om je heen, terwijl je bij de vijand angst inboezemt. In de singleplayercampagne worden de multiplayermaps gebruikt om de verschillende gevechten rond Stalingrad met AI-tegenstanders na te bootsen. De campagne biedt de keuze zowel aan Ru ische of Duitse zijde mee te vechten en is ook coöperatief te spelen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou