'1,3 miljoen Nederlanders spelen Pokémon Go' | Gamer.nl

'1,3 miljoen Nederlanders spelen Pokémon Go' | Gamer.nl

Het populaire spel Pokémon Go is nog niet officieel uitgebracht in Nederland, maar wordt toch al door zeker 1,3 miljoen Nederlanders gespeeld.

Uit representatief onderzoek van Multiscope onder ruim duizend Nederlanders blijkt dat 10 procent van de mensen boven de 18 jaar Pokémon Go speelt. Hoeveel tieners van onder de 18 jaar het spel spelen, is niet bekend.

Pokémon Go werd op 6 juli gelanceerd in de eerste landen. Officieel was de game de eerste week alleen nog te spelen in Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Deze week zijn Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Portugal daaraan toegevoegd.

In Nederland is het alleen mogelijk de game spelen door op Android handmatig een APK-bestand te downloaden en installeren en door op iPhones in de App Store een buitenlands account aan te maken. Lees hier hoe dat werkt.

Desalniettemin hebben in zo’n anderhalve week 1,3 miljoen Nederlanders Pokémon Go gedownload. 85 procent van hen speelt de game elke dag of meerdere keren per dag. Zes op de tien spelers geven aan speciaal te zijn gaan wandelen om Pokémon te vangen. In de game moet in de echte wereld naar Pokémon gezocht worden. De beesten zitten verstopt op willekeurige gps-locaties en kunnen pas gevangen worden als de speler op die locatie is.

De directeur van Niantic, de ontwikkelaar van Pokémon Go, heeft vrijdag in een gesprek met Reuters gezegd dat de game “relatief snel” uitgerold zal worden naar tweehonderd landen. Specifieke data wilde hij niet noemen.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou