Star Trek: Starfleet Academy SNES 1994 Ook Nintendo Trekkies werden niet vergeten door Paramount Interactive, want in 1994 verscheen Star Fleet Academy voor de SNES console. Spelers kregen de controle over de Enterprise brug. Als taak moest je door sterrenstelsels vliegen, taken voor de Federatie uitvoeren en lastige vijanden verslaan. Star Trek Emissary Gift 1995 De Star Trek Emissary Gift was een goedgevulde set met audio, video en multimedia onderdelen. Zo had je voor de echte Star Trek fans een interactieve technische manual waarin gamers een virtuele tour van de U.S.S. Enterprise NCC1701-D kregen. Als tweede cadeautje was er een videoband met een volledige aflevering van Star Trek: Deep Space Nine "Emissary". Voor alle wannabe Klingons bevatte deze set ook een cassettebandje genaamd "Conversational Klingon" waarin geleerd werd hoe je Klingon moest spreken. Als laatste was er een teaser demo van Star Trek: Deep Space Nine: Harbinger, waarin je drie missies mocht spelen. Star Trek: Deep Space Nine -- Crossroads of Time

Na Academy mocht de SNES in 1995 weer een Star Trek spel verwelkomen. The Crossroads of Time was namelijk geland. Deze action/adventure plaatste de speler in de schoene van verschillende karakters. Naast het nodige schietwerk moest men ook puzzels oplossen, om zo de missies te overleven.

Star Trek: Borg 1996 In deze interactieve film speel je Kadet Qaylan Furlong. Zijn vader is tijdens het gevecht om Wolf 359 door de Borg vermoord. Nu 10 jaar later vallen de Borg weer aan, alleen laat Starfleet je niet op het ruimteschip Cheyenne blijven om je vader te wreken. Gelukkig is de almachtige Q aanwezig en helpt hij je een handje. Q neemt je namelijk mee in het verleden en plaatst je op het schip van je vader om zo hem en de Federatie te redden. Naast het uitgebreide Picard Dossier en een gids over de Borg, bevatte dit "spel" 2 uur aan echte Star Trek filmbeelden. Deze extra's waren niet genoeg om Star Trek: Borg te redden, want het spel ontving zeer negatieve kritieken. Star Trek: Harbinger 1996 Harbinger is een van de eerste Star Trek adventure games waarbij spelers de moord op een ambassedeur moeten oplossen. Het spel speelt zich af in het Deep Space Nine universum en zag er voor zijn tijd zeer goed uit, iets wat niet gezegd kon worden van de gameplay die te wensen overliet. Star Trek Generations 1997 Dit spel is gebaseerd op de gelijknamige film en bestaat uit drie verschillende onderdelen. Het belangrijkste onderdeel zijn de 12 Away missies waarin spelers in first person mode allerlei missies uit moeten voeren. De engine kwam zelfs voor die tijd erg gedateerd over en het spel scoorde dan ook niet al te hoog. Star Trek: Klingon 1997 Alle Star Trek fans mochten na de Borg zich weer opmaken voor een interactief holodeck avontuur. Dit keer speelde het "spel" zich af in het Klingon universum. Spelers nemen de rol aan van Pok, een jonge Klingon krijger die gevangen zit in een gevaarlijke machtsstrijd tussen verschillende Klingon clans. Op de dag van zijn inwijding wordt je vader in zijn eigen huis vermoord. Het is de taak van Pok om de dader te achterhalen en de dood van zijn vader te wreken. Om het geheel een autentieke Klingon sfeer te geven moeten spelers de Klingon taal, cultuur en gewoontes kennen.