Vijf Diablo-klonen voor je telefoon of tablet - Dungeon crawlers voor onderweg | Gamer.nl

Vijf Diablo-klonen voor je telefoon of tablet - Dungeon crawlers voor onderweg | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Dungeon Hunter (1+2) - heel goed geleend

Gameloft mag dan schaamteloos kopiëren, het Franse bedrijf doet dat wel erg goed. Met name in het geval van Dungeon Hunter, want zowel deel één als twee bieden een intere ant verhaal, talloze uren van gameplay en genoeg overvolle kerkers om in te looten. De graphics van Dungeon Hunter zijn nog steeds van deze tijd en de productiewaarde van de games is ontzettend hoog. Gameloft heeft een fijne balans gevonden tu en actie, rpg en adventure. Bovendien borduurt Dungeon Hunter 2 netjes verder op de formule van Dungeon Hunter 1. Daarbij heeft deel twee een co-op modus voor maximaal vier spelers.

Dungeon Hunter 1 is beschikbaar via de App Store, voor 5,99 euro (iPhone, iPad)

Dungeon Hunter 2 is beschikbaar via de App Store, voor 5,99 euro (iPhone, iPad)

Dungeon Hunter 3 en 4 zijn compleet andere games, maar voor fervente fans van dungeon-crawling wellicht het proberen waard. Let wel dat deze games free-to-play zijn en een minder grote focus op verhaal hebben. Dungeon Hunter 3 en 4 zijn beschikbaar op iOS en Google Play.

Iesabel - klinkt exotisch, speelt vertrouwd

Iesabel mag iets minder imposant klinken dan Diablo, maar is een indrukwekkende rpg met uren aan speeltijd. De beelden van Iesabel zijn prachtig en het verhaal steekt prima in elkaar (als je het wegvallen van lidwoorden door de vingers ziet - dit is een Poolse productie, waar je dat tekstuele euvel vaker tegenkomt). Iesabel biedt een aardige singleplayer-modus met gevarieerde 3D-omgevingen. Het spel is bovendien in coöp speelbaar met liefst zeven anderen. Daarbij is het bijzonder dat Iesabel op elk platform te spelen is, van Mac tot Linux, Android en iOS. Iesabel bestaat uit drie ‘acts’ en wordt regelmatig vernieuwd met nieuwe items en quests.

Meer informatie vind je op de officiële website.

Underworlds - gedateerd maar ijzersterk

Underworlds, niet te verwarren met Ultima Underworld, stamt uit 2010, maar is nog steeds het spelen waard. De rpg is geoptimaliseerd voor de iPhone, dus speel je het op een iPad dan ziet het er een beetje blokkerig uit. Dat mag de pret niet drukken, want Underworlds heeft charmante graphics, een fijne soundtrack en een uitgebreid looting- en upgradesysteem. Dit is een redelijk kla ieke rpg, waarin je veel moet praten met de lokale bevolking en wordt opgezadeld met tergend veel klusjes in kelders en kerkers. De dialogen zijn gelukkig goed en onverwacht grappig. Underworlds valt op omdat het speelt als een verouderde maar complexe pc-rpg in plaats van een mobiele game. Niets in het spel doet vermoeden dat het om een mobiele game gaat, wat een goed teken is.

Underworlds is alleen beschikbaar op iOS, voor 0,89 euro.

Pocket RPG - draagbaar, licht en maakbaar

Pocket RPG combineert een aantal genres in een compacte, luchtige game. Je hebt de keuze uit drie kla en, die min of meer bepalen hoe de game speelt. Kies je de Dark Ranger dan wordt het spel een dual-stick shooter, kies je voor de Blade Master dan gaat Pocket RPGrichting een hack and slash-titel. De Arch Mage resulteert in een combinatie van die stijlen, terwijl dat personage weer compleet anders is dan bovengenoemde twee. Pocket RPG heeft zes verschillende gebieden om te verkennen en leeg te roven, waarbij de nadruk ligt op korte speelse ies en schattige graphics.

Pocket RPG is beschikbaar voor iOS (2,69 euro) en Android (1,54 euro)

The Bard’s Tale - dronken dorpelingen en dorstige deernes

The Bard’s Tale is een poort van de consoletitel uit 2004 (Xbox en PS2). De game vormt een parodie op kla ieke rpg’s en treedt daardoor ook in de sporen van die games. Het verschil tu en die titels en The Bard’s Tale is het commentaar van The Bard, een muzikale antiheld die met fri e tegenzin ratten verdelgt in kelders en daarbij altijd een flauwe opmerking klaar heeft. Hierbij doorbreekt hij constant de vierde wand en kan je als speler niet anders dan glimlachen om zijn sarcasme en cynisme tijdens queestes. The Bard’s Tale ziet er prima uit en bevat meer dan 14 uur aan dialogen. Soms is dat een beetje veel van het goede. Dat maakt The Bard’s Tale minder geschikt voor in het openbaar vervoer.

Hoewel The Bard’s Tale leunt op lollige liedjes en schuine moppen, is de game redelijk complex en bevat het spel meer dan vijftig magische personages die je kunt oproepen en voor je laat vechten. Naast het grote aantal spreuken en items zijn de gebieden in The Bard’s Tale immens. Zo reis je van kastelen en dorpjes naar besneeuwde berggebieden en bo en. Heb je een tablet en speel je graag uren aaneen vanaf je luie stoel of bank dan is The Bard’s Tale een aanrader.

The Bard’s Tale is beschikbaar voor iOS (2,69 euro) en Android (1,44 euro), ook is er een geoptimaliseerde versie voor Ouya.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou