Splinter Cell: Chaos Theory - het verhaal en de missies | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

In Splinter Cell: Chaos Theory stelt Ubisoft ons voor de derde maal in staat de koelbloedige Sam Fisher te besturen. Uitgerust met de geavanceerdste gadgets en wapens die er bestaan, verken je opnieuw een aantal van de meest onheilspellende plekken op aarde. Dit alles om de organisatie waar je voor werkt, Third Echelon, te ondersteunen in diens zoektocht naar belangrijke informatie voor de Amerikaanse overheid. In dit artikel lees je wat Third Echelon precies is en op welke mi ie Sam Fisher ditmaal gestuurd wordt. Daarnaast geven we je alvast een kort voorproefje van de mi ies die je te wachten staan.

Een sluier van terrorisme hangt over onze leefwereld. Op alle plekken van de wereld worden de meest vernietigende plannen bedacht om de mensheid naar de verdoemenis te sturen. Het einde lijkt zoek. De Verenigde Staten kijken, zoals we wel gewend zijn, echter niet machteloos toe en roepen een nieuwe eenheid in het leven: Third Echelon. Doel van Third Echelon is het verzamelen van informatie voor de National Security Agency, een suborganisatie van de Defensie macht van de VS. Jij bent Sam Fisher; lenig, onzichtbaar en niet te vergeten: in staat mensen zonder blikken of blozen neer te leggen.

Chaos Theory speelt zich af in het jaar 2007. Een nieuw soort terrorisme viert hoogtij dagen: de elektronische oorlogsvoering. Terroristen verkiezen het lamleggen van handelsbeurzen en stroomtoevoer inmiddels boven het opblazen van bu en, en gevoelige informatie is lang niet meer zo veilig als een aantal jaar geleden.

Zoals een ware Tom Clancy game, en dus ook eigenlijk ook een Tom Clancy verhaal, betaamd, komt er in het plot van Chaos Theory een hoop technologisch geneuzel voor. Wat is namelijk het geval: Japan heeft een zogenaamd Information Self Defense Force systeem opgezet na "Black Gold Day", de dag waarop de Japanse economie in elkaar donderde.

Het informatiesysteem I-SDF wijst nu aan dat de instorting van de economie niet geheel natuurlijk gebeurd is en men slachtoffer is van "Informatie Oorlog". De spanning tu en Japan, China en Noord-Korea loopt op en Japan vraagt de Verenigde Staten om hulp. Natuurlijk wordt niemand minder dan Sam Fisher op pad gestuurd om de aarde voor een nieuwe wereldoorlog te behoeden.

De locaties waar je naartoe wordt gestuurd om dit doel te dienen, variëren enorm. Zo zul je onder andere The Big Apple, Seoul en Hokkaido (één van de Japanse eilanden) aandoen, maar word je ook in Panama gedropt. In Panama, Panama City wel te verstaan, komt één van de meest spectaculaire mi ies van het spel voorbij.

In de stad moet je namelijk informatie inwinnen bij een bank. Nu klinkt het inwinnen van informatie bij een bank als standaard loketwerk, maar weten de die-hard Splinter Cell'ers natuurlijk wel beter. Naast het standaard sluip en kruipwerk, moet je er namelijk ook voor zorgen dat je infiltratie in de bank lijkt op een 'gewone' bankoverval. Ja inderdaad, dat maakt de zaak wat lastiger. Á la Mi ion Impo ible kom je zigzaggend door de laserstralen de bank binnen, om vervolgens één van je moeilijkste klu en ooit te klaren. Absoluut de moeite waard.

Natuurlijk kent Chaos Theory naast de mi ie met de bankoverval nog enkele zeer indrukwekkende levels (wat dacht je van het afluisteren van enkele gasten in een Japans badhuis). We willen echter niet al je speelplezier ontnemen en raden geïntere eerden dan ook aan de titel op 31 maart gewoon uit de schappen te trekken. Zeker nadat je onze aparte singleplayer en multiplayer reviews gelezen hebt (die de komende dagen zullen verschijnen), zul je overtuigd zijn.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou